Інноваційні навчальні заклади в Петропавлівській і Софіївській Борщагівці

21.01.2020

Купуючи житло, ми звертаємо увагу не тільки на характеристики конкретної квартири чи всього комплексу, але й на рівень інфраструктури. Одними із найважливіших об’єктів при цьому виступають дошкільні й шкільні навчальні заклади.

На сьогодні рівень завантаженості цих закладів такий, що чергу в дитячий садок і школу іноді займають ледь не після народження дитини. Тому все більшої популярності набувають приватні навчальні заклади, що пропагують інноваційні підходи до дитини й сучасні методики навчання.

Ми склали список найпопулярніших інноваційних дитячих садків і шкіл, спрямованих на гармонійний і всебічний розвиток дитини як особистості.

ПЕТРОПАВЛІВСЬКА БОРЩАГІВКА

ThinkGlobal

Де знаходиться: с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Садова, 22; с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Борщагівська, 38; с. Софіївська Борщагівка, вул. Льва Толстого, 9.

Що пропонує: єдина мережа навчальних закладів у нашому огляді. Має центри як у Петропавлівській Борщагівці, так і в Софіївській Борщагівці. «ThinkGlobal» — мережа інноваційних шкіл, які є простором для впровадження глобальних освітніх змін та розвитку освіти в Україні. Школа навчає не тільки академічним знанням, але й актуальним моделям успішності, практичним навичкам і вмінням, які відповідають сучасним викликам глобального світу. Місія «ThinkGlobal» – зробити внесок у зростання покоління нової української інтелектуальної еліти, потужних людей із новим мисленням та спроможністю впливати на своє довкілля, країну та світ.

Дитячий центр розвитку «Кузя»

Де знаходиться: с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Квітнева, 7.

Що пропонує: сьогодні про таке поняття як ранній інтелектуальний розвиток дитини майбутні батьки розмірковують ще до її народження. Дуже важливо вчасно зрозуміти, коли і як робити перші кроки в напрямку розширення інтелектуальних і творчих можливостей свого чада. Дитячий центр розвитку «Кузя» стане добрим порадником для батьків у цьому питанні.

Дитячий садок «Bambini family club»

Де знаходиться: с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Берегова, 2–б.

Що пропонує: дитсадок надає дитині максимум можливостей вибирати цікаву для себе справу та займатися нею стільки, скільки дозволяє її особистий ритм задля формування незалежності і наполегливості. Для розвитку креативності та нестандартного мислення використовуються спрямовані техніки та системи в різноманітних видах дитячої діяльності, що дозволяє виявити схильність кожної дитини та розробити індивідуальні програми.

СОФІЇВСЬКА БОРЩАГІВКА

Дитячий садок «Foxy»

Де знаходиться: с. Софіївська Борщагівка, вул. Миру, 35.

Що пропонує: програма навчання складається з авторських розробок та кращих напрацювань світових методик, перевірених часом. Відбувається розвиток навичок XXI століття (вміння вирішувати проблеми, навички співробітництва, навички роботи з інформацією тощо). Крім того, використовується проєктна діяльність, метою якої є систематизація, поглиблене вивчення, закріплення вивченого матеріалу.

МоnteKids School

Де знаходиться: с. Софіївська Борщагівка, вул. Ярова, 18.

Що пропонує: повноцінний Монтессорі–метод із класичним європейським підходом. Суть методу полягає в тому, щоби спонукати дитину до пізнання, розкриваючи її внутрішній потенціал. «МоnteKids School» прагне навчити дитину відчувати задоволення від пізнавальної діяльності, якою вона займається не тому, що її до цього змусили, а з власної волі.

Школа «Віконце»

Де знаходиться: с. Софіївська Борщагівка, вул. Миру, 7.

Що пропонує: школа заснована на принципі «хоумскуллінга», тобто домашньої (сімейної) школи. Завданням сімейної школи є організація оптимального середовища, у якій група дітей матиме можливість освоювати навчальну програму, особливості якої обумовлюються на батьківських зборах, а форма і розробка лягає на спеціаліста з максимальним урахуванням дитячих нахилів і запитів батьків.

Новософіївська школа

Де знаходиться: с. Софіївська Борщагівка, вул. Академіка Шалімова, 67–а.

Що пропонує: початкова школа і дитячий садок, розташовані на першому поверсі житлового комплексу «Софіївський квартал». З дітьми працює психолог та логопед. Діти займаються англійською мовою, фізкультурою, хореографією та музикою. У дитячому садку для батьків встановлено систему онлайн–спостереження за дітьми.

Дитячий садок «Левенятко»

Де знаходиться: с. Софіївська Борщагівка, вул. Радужна, 143.

Що пропонує: працює за освітньою програмою «Дитина» для дітей віком від 2 до 7 років . Програма розроблена українськими вченими–педагогами, вченими–психологами та педагогами–практиками відповідно до Державного стандарту дошкільної освіти України. Дитсадок не обмежується наявністю кваліфікованих педагогів. Тут навіть є власний дієтолог.