Як вигідно продати однокімнатну квартиру у Львові?

09.08.2019

Для інвестора нерухомість є товаром, у який вкладаються гроші для подальшого отримання прибутку. Якщо йдеться про житлові об’єкти, то найбільш ліквідним різновидом інвестування є однокімнатні квартири. Дійсно, продати у Львові однокімнатну квартиру можна досить швидко, оскільки попит на цей тип нерухомості постійно зростає. Є низка нюансів, враховувати які необхідно для того, щоб проект був вигідним.

Необхідно розуміти свого клієнта

Для інвестора нерухомість – це товар, який потрібно продати за вищою ціною, ніж було в нього вкладено при купівлі. Для цього важливо розуміти, хто є цільовою аудиторією описаного ринкового сегменту.

Зокрема, однокімнатна квартира є цікавою для людей несімейних, які шукають особистий простір. Здебільшого це молоді люди, які планують з часом збільшувати площу власного житла. Продати однокімнатну квартиру у Львові для цієї цільової групи клієнтів буває непросто, оскільки, орієнтуючись на власні смаки, вони шукають якісне житло.

Як підібрати варіант житла для інвестування

  • Вигідно інвестувати в сучасне житло з європейським плануванням. У Європі традиційно кількість кімнат у квартирі – це кількість спалень. Квартира з однією спальнею та з вітальнею, що об’єднана з кухнею у одну велику їдальню, все рівно залишається однокімнатною за даною класифікацією, але вона, вочевидь, значно комфортніша і тому бажаніша, ніж квартира у будинку середини ХХ століття, крім кухні та ванної кімнати, тільки одне приміщення – спальня і вітальня водночас.

  • Вигідно вкладати гроші у нестандартні проекти, на кшталт квартир із переплануванням. Такі варіанти зустрічаються рідше, але іноді забудовник сам займається переплануванням свого житла і велику однокімнатну квартиру перетворює на двокімнатну з меншими, але ізольованими приміщеннями. Ціна не зростає порівняно з однокімнатними квартирами, бо площа в них однакова. Тим, хто хоче мати власний окремий кабінет або гостьову спальню, ці варіанти житла здаються особливо цікавими.

  • Вигідно інвестувати у квартири в будинках з якісною системою опалення та надійними комунікаціями, що означає економію у перспективі. 

  • Ці вигоди можна зустріти лише в одному випадку – якщо купувати квартиру в новобудові від надійного забудовника. А це робить продаж однокімнатних квартир у Львові вигідним саме у випадку інвестування в новобудови.