Як купити «однушку», а отримати 2–кімнатну квартиру в Києві

07.10.2019

Хочете купити 2–кімнатну квартиру в Києві, а гроші є тільки на квартиру з однією жилою кімнатою? Ми розповімо, які є основні прийоми, що дозволяють перепланувати «однушку» в повноцінну «двушку».

1. Квартира–студія

Класичний варіант, який передбачає об'єднання кухні з вітальнею та виділення місця під спальню. Якщо огородження спального місця повинно бути чітким, то перехід від кухні до вітальні майже завжди символічний. Його можна позначити за допомогою різних матеріалів, кольорів, цікавих елементів, наприклад, кухню можна виділити, піднявши підлогу.

2. Кімната навпіл

Кімнату в 1–кімнатній квартирі можна розділити, поставивши гіпсокартонну перегородку. Варіант підходить для великих «однушок» із двома вікнами в житловій кімнаті. Якщо площа поменше, а розділити житло на дві частини хочеться, замініть гіпсокартон склом. Скляна стіна допоможе візуально розширити приміщення і не втратити в його освітленні.

3. Лайт–версія

Переобладнання квартири тягне за собою отримання різноманітних дозволів і «децибельні» роботи, які явно не сподобаються вашим сусідам. Тому непоганим варіантом буде залучення в якості перегородки легких матеріалів – тканинних штор, пластикових перегородок–гармошок.

4. Розмежувати за допомогою меблів

Розділити простір за допомогою меблів – відмінний варіант, який підходить для бажаючих купити в Києві 1–кімнатну квартиру, а отримати 2–кімнатну. Найкраще підійдуть шафи і стелажі. Використання меблів передбачає два моменти: по–перше, вони не мають бути громіздкими, щоб не забирати цінний простір; по–друге, меблі повинні вписуватися в загальний інтер'єр житла.

Перепланування квартири дозволяє випробувати цікаві варіанти, які, зазвичай, використовуються нечасто, наприклад, озбройтеся поліфункціональністю речей. Вбудуйте ліжко в шафу, а в кухонний стіл – прасувальну дошку. Шукайте варіанти, що дозволяють максимізувати зручність перебування вдома ціною використання одних і тих же речей, але в різних цілях. Таким чином, ваша житло буде затишним і не захаращеним речами.

У кімнаті одне велике вікно? Зробіть перегородку посередині нього, щоб обидві кімнати були освітлені в рівній мірі.

Якщо квартира має високі стелі (від трьох метрів), зробіть другий поверх. Наприклад, знизу буде вітальня і кухня, зверху – спальне місце. Або ж відокремте спальню перегородками, а в ній зробіть робочу зону (знизу) і зону відпочинку (зверху).

Ідей для перепланування «однушки» у «двушку» багато. А відділ ремонту компанії «НоваБудова» завжди допоможе втілити в життя той варіант, який вам найбільше сподобався.