Ремонт квартири з нуля: підготовчі роботи

30.10.2019

Ви стали щасливим власником нової квартири? Вітаємо! Але перед тим, як заселитися, потрібно витратити сили на ремонт. Або – ні, якщо квартира від забудовника і готова до заселення. Якщо в розпорядженні «гола» коробка, не біжіть уперед стрімголов зі шпателем і молотком. Ремонт, як і Схід, – справа тонка. Він вимагає попередньої підготовки. Перед оформленням майбутнього затишного гніздечка, продумайте моменти, про які зараз дізнаєтеся.

Вибір інтер'єру

Лофт, скандіа, хай–тек, контемпорарі, мінімал, модерн, бабусині килими на стіні і сервант із сервізом до стелі – перше, із чим потрібно визначитися. Вибір майбутнього інтер'єру квартири – першочергове завдання, від вирішення якого і відштовхуйтесь далі.

Дизайн можна продумати самостійно, опираючись на власні уподобання або на інтер'єр, знайдений на просторах інтернету. Але краще звернутися до фахівців, тому що багато дрібних деталей, які ви можете не врахувати, стовідсотково вилізуть у процесі ремонту, ускладнивши його і, відповідно, призвівши до подорожчання проекту.

Черговість ремонту кімнат

Перед початком ремонту з нуля у квартирі пам'ятайте: починайте роботи з кімнат, що знаходяться якнайдалі від вхідних дверей. Це допоможе уникнути зайвого бруду і пилу у квартирі.

Вибір майстрів

Як і з інтер'єром, плануванням ремонту можна зайнятися самостійно (за умови, що ви ідеально володієте всіма потрібними навичками). Погодьтеся, звучить утопічно. Щоб заощадити, можна зробити самостійно частину робіт. Але більшу частку робіт, або й усі, робитимуть фахівці.

Вибір хорошої бригади – завдання складне. Радимо звернутися до компанії–забудовнику, у якої була придбана квартира. Більшість забудовників надають послуги власного відділу ремонту. Погодьтеся, ніхто так не знає будинок, як той, хто його побудував. Це означає, що ймовірність неприємних форс–мажорних подій зводиться до мінімуму.

Список матеріалів, інструментів, типів робіт

Складіть список усього, що знадобитися. Але купувати все відразу не потрібно. Маєте можливість – купуйте те, що знадобиться лише зараз, не захаращуйте квартиру зайвим. Обговоріть із бригадою типи робіт і приблизну ціну. Кінцеву вартість ніхто не скаже, тому що в процесі можливі коригування.

Вуаля! Все готово безпосередньо до самого ремонту. Бажаємо вам удачі в цій нелегкій справі.