5 порад, як купити квартиру в новобудові у Києві

29.01.2019

Найскладніше питання перед придбанням житла — вибір локації. Покупці зазвичай розглядають новобудови Києва на правому березі від забудовника, адже вони мають великі переваги, перед лівобережжям. Так склалося історично, тут відбулося зосередження основних пам’яток архітектури, а згодом — розташувалися провідні організації та компанії.

Протягом декількох років активно зводяться новобудови Києва. Правий берег від забудовника переповнені пропозиціями. Більшість покупців, перед покупкою квартири розглядають безліч варіантів, однак далеко не останнє питання — фінансове. Багато хто хотів би жити у просторих апартаментах і в Києві, але ціни на таку нерухомість часто бувають завищеними. Саме фінансова ситуація є однією з причин покупки житла у ближньому передмісті столиці. Однак критерії до вибору житлового комплексу дуже схожі для Києва та передмістя.

Що потрібно враховувати, перед тим як придбати житло на правому березі Києва?

  1. Район. Більшість житлових комплексів мають свою концепцію, стиль і атмосферу. Варто звернути увагу на благоустрій прибудинкової території, чистоту і парковку. Перш за все, вам повинно сподобатися у тому ЖК, де ви хочете купити квартиру.
  2. Безпека. Всім хочеться жити у спокійному районі, особливо батькам з маленькими дітьми. Деякі житлові комплекси огороджені й охороняються.
  3. Розвинена інфраструктура. Важливий момент — наявність магазинів, аптек, кафе, що значно спростить ваше життя, а близьке розташування міського транспорту дасть можливість без зусиль пересуватися по місту.
  4. Наявність дитячих центрів розвитку і шкіл. При виборі новобудови зверніть увагу, щоб поблизу був дитячий садок, школа і гуртки для дітей. Це посприяє розвитку дитини, а близьке розташування до дому, заощадить час на дорогу.
  5. Просторе планування у квартирі. Звичайно ж, вибір району і місця майбутнього проживання має велике значення, проте важливо, щоб і планування було для вас зручним. Тут не мається на увазі кількість кімнат, а їх розташування, наявність лоджії або балкона, комори.

З огляду на наші поради, тепер ви вже знаєте, як обрати новобудови Києва (правий берег). Від забудовника пропонується велика кількість варіантів, у тому числі і в ближньому передмісті столиці. Напевно знайдеться такий комплекс, де вам буде комфортно.