Заробляй, інвестуючи в 3 чергу ЖК «Щасливий» у Львові

20.05.2021

Бізнес на нерухомості є одним із найбільш популярних варіантів, оскільки цей ринок навіть у кризові часи зберігає позитивну динаміку росту. Це стосується як цін на житло, так і ліквідності, адже реалізувати квартиру чи будинок можна досить швидко, особливо у дійсно якісному житловому проекті. Що ж до житлового комплексу «Щасливий», то інвестувати у нього безпечно з цілої низки причин, які стосуються не лише стабільності ринку загалом, а й переваг конкретно цього проекту. Передусім це репутація забудовника, який за більш ніж 16 років роботи реалізував низку проектів і має позитивну репутацію серед інвесторів. Також свою роль грає те, що у цьому житловому комплексі три будинки, і два з них вже здані у експлуатацію, а третій будується. Тобто перед очима інвестора реальні приклади якісної реалізації планів.

Однак коли йдеться про львівський ЖК «Щасливий», можна говорити не тільки про надійність, а й також про високий, як на ринок нерухомості, рівень потенційного прибутку. Схема заробітку досить проста, і про неї варто поговорити більш детально.

Перепродаж чи оренда – для отримання прибутку підходять обидва варіанти

Є два базові способи заробітку на інвестуванні у житлову нерухомість: купівля квартири з метою здачі у оренду (на подобовій або довгостроковій основі) та інвестування у квартиру задля її перепродажу у майбутньому із отриманням прибутку у вигляді різниці вартості. Для ЖК «Щасливий» на вулиці Біговій обидва варіанти мають свої перспективи.

Якщо говорити про перепродаж, то ключовим фактором тут є різниця в ціні між квартирою на етапі купівлі та ціною нерухомості під час подальшого продажу. Є кілька причин, чому ця різниця у випадку з третім будинком ЖК буде дійсно великою:

  • Будинок знаходиться у процесі створення. До здачі у експлуатацію на нього чекає кілька планових етапів зростання вартості квадратного метра. Тож зараз ціна на нього суттєво нижча за фінальну.
  • ЖК матиме власну розвинену інфраструктуру, яка матиме позитивний вплив на життя всього району. У кожному будинку є комерційні приміщення, які винайматимуть офіси, магазини, аптеки. Крім того, буде фонтан, озеленена зона для відпочинку, спортивний майданчик. Такий поштовх до розвитку місцевої інфраструктури також підвищить ціну на житло у всьому районі.
  • Район, в якому створюється ЖК, також динамічно розвивається. За 500 метрів від території ЖК реставрували спортивне поле та тренажери загального користування. Також велися роботи над ремонтом центрального водогону. А поруч відбувається створення котеджного містечка. Це означає, що район ставатиме все більш розвиненим і комфортним для життя.
  • Третій будинок є фінальним, і під час його проектування забудовник взяв до уваги побажання своїх інвесторів. Планування приміщень ще більш зручні, тож популярність, а відтак і вартість квартир, у третьому будинку будуть досить високими.

У тих, хто має на меті здавати придбане житло в оренду, теж є свої перспективи. Справа в тім, що тут стабільність та рівень заробітку залежить більше від того, наскільки просто буде знайти орендарів та яка група населення є цільовою аудиторією проекту. ЖК «Щасливий» оптимально пристосований для молодих сімей із дітьми, а також молодих людей, які шукають комфортне, затишне житло з можливістю швидко дістатися до центру, але без близькості до гамору туристичних маршрутів. Це означає, що знайти бажаючих зняти квартиру на довгий термін буде досить просто, а конкуренція між потенційними орендарями гарантує гідний рівень ціни на таке житло.

Окремо слід зазначити, що нинішня політична нестабільність та геополітична ситуація, в якій опинилась Україна, змушують мешканців центра, півдня та навіть столиці нашої країни задуматися про резервні варіанти житла і заробітку. Відтак інвестування в комплекси у Львові стають особливо привабливими для підприємців, бізнесменів та простих громадян, які шукають, як безпечно вкласти гроші. Саме таким варіантом може бути інвестиція в квартиру в ЖК «Щасливий», яку з часом ви можете здавати в оренду або ж мешкати у ній самим. Адже Львів не лише знаходиться якнайдалі від епіцентру подій на сході, а й також поблизу Польщі – країни-члена НАТО.

Конкретніше про калькуляцію

Загальний опис ситуації підтверджується цілком конкретними цифрами, адже разом із будівництвом третьої черги росте і вартість квадратного метра. На середину травня ціна на квадратний метр складає 18,5 тисяч гривень для однокімнатної квартири та 18 тисяч – для дво- та трикімнатних. Водночас вже зараз перші власники продають квартири у перших двох будинках. Навіть у тих, де немає ремонту, ціна продажу на вторинному ринку сягає 23 тисяч гривень за квадратний метр. І це нинішня ситуація, а варто зауважити, що після завершення третього будинку та відкриття всіх комерційних приміщень ця вартість ще виросте, особливо у квартирах із ремонтом. Враховуючи метраж квартири, потенційний прибуток від перепродажу може перевищити 150-200 тисяч гривень.

Розуміючи потенційні вигоди, інвестори, які придбали квартиру у першому та другому будинках, продають їх, отримують різницю в якості заробітку і відразу вкладають гроші у третій! Це, а також загальна популярність проекту, означає поступове зменшення кількості вільних варіантів житла. Особливо швидко зменшується кількість вільних квартир з видом на Високий Замок. На вторинному ринку їхня ціна також буде вигідно вирізнятися.

Що ж до здачі в оренду, то вже зараз, на травень 2021 року, ситуація така: помісячна оплата за оренду однокімнатної квартири у перших двох будинках коливається між 7 500 та 8 000 гривень. Оренда 2- та 3-кімнатних квартир стартує від 8 000 гривень за місяць. Поряд – дитячий садочок, у кроковій доступності ліс, а територія ЖК закрита і знаходиться під відеонаглядом. Все це також призведе до зростання орендної плати.

Можна також заробити і на комерційних приміщеннях. Хоча вільних їх залишилося всього два за ціною 18 000 грн/м2. Тож не баріться. Телефонуйте за номерами: 067 663 97 34 та 032 294 94 56 – і дізнавайтеся всі подробиці як про процесу будівництва, так і про можливості заробітку на інвестуванні у житловий комплекс. Також приходьте до відділів продажу на вулиці Чайковського, 26 і на проспекті В. Чорновола, 67.