Перспективні новобудови Києва: як швидко і вигідно продати квартиру

03.04.2020

Пласт клієнтів будівельних компаній купують квартиру не для життя в ній, а для перепродажу. Інвестиції в нерухомість – популярний тип заробітку, яким із кожним роком цікавляться все більше людей.

Інвестор завжди аналізує перспективні новобудови Києва для купівлі та подальшого перепродажу. Існує алгоритм, що включає п'ять обов'язкових кроків.

1. Вибираємо вдалий час для перепродажу. Кращий час для продажу – зараз. Винятків два: криза на ринку, що виливається в низьку вартість житла, або передумови до того, що в майбутньому ціна на житло зросте. В інших випадках не потрібно чекати з моря погоди в надії отримати більше грошей на перепродажу. Інакше ризикуєте втратити більше, ніж придбати.

2. Ріелтор/самостійний продаж? Переважно слід довіритися фахівцеві. Самостійний продаж можливий, якщо у вашому оточенні немає знайомого ріелтора або знайомих, які могли б порадити якісного фахівця. Краще зробити все самостійно, ніж довіритися людині, у якій ви не впевнені на сто відсотків.

3. Підготовка до продажу. Етап включає фотосесію, підготовку документів, аналіз цін на ринку і конкурентних пропозицій, рекламу і вибір рекламних майданчиків. Тут формується образ вашого об'єкта для продажу. Чим привабливіший він буде, тим більше шансів продати житло швидше і вигідніше.

4. Формуємо ціну на квартиру. Простий і дієвий метод оцінити вартість житла – порівняти зі схожими пропозиціями на ринку. Зрозуміло, що у вартість закладається те, за скільки придбано житло, супутні витрати, витрати на ремонт (якщо квартира продається з ремонтом) й очікуваний прибуток. Як визначити, що ви не продешевили? Якщо об'єкт проданий, сума, яку отримали, і є реальною ринковою ціною.

5. Продаємо правильно. Пам'ятайте: один із перших, хто зацікавиться у вашому об'єкті і зробить реальну пропозицію, буде, ймовірно, покупцем. Тому можна і треба торгуватися, обговорювати більш вигідні умови, але не слід відкидати перших потенційних покупців в надії, що потім колись хтось запропонує набагато більше. Вибирайте реальну пропозицію.

Продаж квартир у перспективних новобудовах Києва може стати вигідною справою, що приносить постійний пасивний дохід. Щоб це сталося, радимо користуватися нашими нехитрими, але дієвими рекомендаціями.