Інвестування у нерухомість до завершення роботи над проектом як спосіб збільшити прибуток

04.04.2019

Головна мета інвестування у нерухомість — перетворити його на джерело прибутків. Для цього вартість покупки має бути як можна більш нижчою, ніж ціна продажу. Крім цього є варіант здати придбану квартиру в аренду. Тоді вкладений капітал буде повертатися поступово, але через роки вдасться вийти на чистий прибуток.

Отже, якщо інвестору вдасться знайти житловий проект, який можна буде придбати за досить помірною ціною, але з гарантією її зростання, його прибуток значно зросте. На цьому й базується цікавість інвесторів у житлові проекти компанії «НоваБудова». Якщо будинок перебуває на етапі створення, апартаменти у ньому будуть значно дешевші, ніж нерухомість у вже готовій будівлі. Важливо, що ціна на квартиру після здачі будівлі в експлуатацію зросте гарантовано завдяки перевагам самого проекту та зростаючому попиту на ринку нерухомості України.

Як можна використати житлові проекти компанії для отримання прибутку?

ЖК «Щасливий» знаходиться на вулиці Бігова, 17–А. Перший будинок вже здано в експлуатацію, і вартість житла там дорівнює ринковій. Тож для інвестування є особливо цікавим другий будинок. Він буде повністю готовий для заселення у грудні 2019 року. Та оскільки роботи над ним ще тривають (наразі вже відбувається етап встановлення склопакетів), ціни на квадратний метр там нижчі, ніж в середньому на ринку.

Можна виділити два основні варіанти отримання грошової вигоди від інвестування у таку нерухомість:

  • Купити квартиру за нижчою ціною, поки роботи над будинком тривають. Дочекатися здачі будівлі в експлуатацію, а потім продати, отримавши високий, але разовий прибуток. Важливо, що вигода буде досить значною навіть без додаткової роботи над нерухомістю.
  • Придбати квартиру для подальшої здачі арендаторам. Тихий район, де з вікон відкриватиметься краєвид на Високий Замок, приверне їх, як і сучасне планування кімнат, індивідуальне опалення та розвинену інфраструктуру теж додадуть популярності.

Другий варіант передбачає більш довге повернення вкладених грошей, але гарантує постійний прибуток на довготривалій основі.

Що вибрати?

Відповідь на це питання залежить від мети інвестора. Враховуючи урбанізацію та зростання популярності Львова як туристичного міста, попит та аренду квартир лише зростатиме. З іншого боку, кількість договорів купівлі–продажу житла в Україні теж зростає. Тому продати квартиру у ЖК «Щасливий» буде досить просто.

Втім є один варіант, який дасть змогу ще більше покращити прибуток. Оподаткування угоди купівлі–продажу є витратами продавця, але розмір виплати державі є незначним на фоні інших країн Європи. Крім того, його можна ще зменшити, якщо знати нюанси. Оподаткування можна взагалі уникнути на законних заставах, якщо:

  • Власник продає квартиру, яка знаходиться в його власності хоча б три роки.
  • У поточному році — це має бути перший проданий житловий об’єкт.

Можна сформулювати торгову стратегію: купити квартиру в ЖК від компанії «НоваБудова» за ціною, нижчою, ніж середня ринкова. Дочекатися здачі будівлі в експлуатацію і природного збільшення ціни. Здати квартиру в аренду на три роки. Регулярні виплати, які будуть отримані за цей час, вже компенсують значну частину інвестицій. Після добігання до кінця трирічного строку, можна буде продати квартиру за значно більшою ціною, легально уникнувши оподаткування цієї угоди.

Щоб вибрати кращий інструмент інвестування у нерухомість, можна подзвонити за телефонами: (067) 663 97 18; (067) 663 97 34. Відділ продажу можна знайти на вул. Чайковського, 26 та проспект В. Чорновола, 67, біля будівництва ЖК «Щасливий» PLATINUM.