Поради при покупці квартири в новобудові: рекомендації фахівців

12.12.2018

При виборі квартири в новобудові, потрібно в першу чергу максимально убезпечити себе від недобросовісних і нечесних забудовників. Гарантія гарного результату — правильно вибрана будівельна компанія. Спеціалісти перш, ніж давати поради при купівлі квартири в новобудові, рекомендують прості правила.

1. Перевірити репутацію забудовника.

Зробити це можна за допомогою інтернет–ресурсів. Звичайно, існує безліч сайтів, де інвестори пишуть, наскільки дана будівельна компанія виконує свої зобов’язання. У соціальних мережах досить часто зустрічається інформація стосовно діяльності підприємства і результатів поетапного виконання робіт по зведенню будинку, його утепленню, озелененню території.

2. Провести аналіз цінової політики.

Низькі ціни можуть пропонувати лише сумнівні забудовники. Існує ймовірність, що капітал закладений лише на зведення фундаменту, а отже є ризик, що будівництво буде «заморожено». Вартість квартири, побудованої з якісних матеріалів і в хорошому районі, не може бути нижчою за ринкову. Це факт!

Перейдемо безпосередньо до самих порад стосовно купівлі квартири в новобудові. Окрім зручної транспортної розв’язки та хорошого планування, які ми розглядали в попередній статті, варто враховувати наступні нюанси.

Район

Важливу роль у формуванні цін на квартири в новобудовах відіграє місце розташування будинку. Природно, що квадратні метри у жвавих центральних районах Києва коштують на порядок дорожче, ніж в спальних. Відносно дешевше обійдеться покупка житлової площі в передмісті. Правда, в такій ситуації, бувають проблеми з транспортом, і досить багато часу витрачається на дорогу до місця роботи. Є «золота середина» — це придбання квартири в ближньому передмісті. Ціни на таку нерухомість дуже привабливі, до того ж громадського транспорту дістатися можна максимально швидко.

Енергозберігаючі технології будівництва

Утеплений фасад і індивідуальне опалення — величезна перевага в сучасних новобудовах. Адже вартість комунальних послуг весь час зростає. Завдяки тому, що забудовник створює умови, при яких існує можливість економії тепла, платіжки за комунальні послуги не так сильно б’ють по кишені жителів квартири.

Відеоспостереження та освітлення території

Під час здачі будинку в експлуатацію забудовник повинен хоча б мінімально подбати про благоустрій території. Встановити ліхтарі, продумати підхід до під'їзду. Наявність відеокамер є величезним плюсом, але не у всіх житлових комплексах встановлюється.

Ландшафтний дизайн прибудинкової території та під’їздів

Тільки добросовісний забудовник може дозволити собі оригінальний прибудинковий дизайн території та цікаві ідеї озеленення. Раніше ці нюанси були важкою ношею на плечах самих мешканців. Зараз ситуація повністю змінилася. Будівельні компанії пропонують повний спектр послуг з утримання території.

На це кожен інвестор повинен звертати увагу. Облаштовані зони відпочинку, сучасні спортивні майданчики, доглянуті клумби і чиста, освітлена територія — візитна картка забудовника.

Ось, ми вже розповіли вам поради при купівлі квартири в новобудові, а вибір, звичайно ж, за вами.