«Новобудови», «Львів», «центр» – чи сумісні ці поняття?

08.11.2019

Львів відрізняється тим, що його історична частина – чи не найбільша серед усіх міст України. Будівлі, яким більше 70-100 років, можна знайти у будь-якому районі, а новобудови – переважно на околицях міста.

З'являється питання: чи можна побачити не на околицях сучасні новобудови? Львів, центр міста та велика частина його вулиць, мають багату історію, і спроба зашкодити багатьом будівлям карається законом. Однак у позаминулому столітті площу міста забудовували не так щільно. Серед цих історичних пам’яток можна жити.

Які вони, ці новобудови у серці Львова?

Розташування за кілька кроків від туристичних принад Львова відразу робить таке житло статусним. Тут будують тільки елітні житлові комплекси бізнес-класу, наприклад, ЖК «Щасливий» PLATINUM на проспекті Чорновола. Цей проект будується неподалік від історичного центру. Будівля буде однією з найвищих у місті, тож із верхніх поверхів можна буде побачити Ратушу. Особливості такого житла:

  • Значно вищий рівень комфорту, ніж у старих будинках. Сучасна система опалення, останні розробки житлової архітектури, новітні матеріали – це робить проживання у новобудові в центрі міста зручним.
  • Немає проблем із паркуванням авто. Буде збудовано підземний паркінг тільки для жителів комплексу.
  • Зручна локація. 17 хвилин пішки до ТРЦ «Форум», 25 хвилин – до Оперного театру, біля 11 – до супермаркету «Ашан», 20 хвилин – до Високого Замку.

Новобудова в центрі Львова – реальність елітного рівня.

Особливості історичної частини міста

Що отримає житель новобудови в центрі Львова?

  • Атмосфера старої Європи. Вишукане оздоблення фасадів, естетичні лінії споруд і криві вулички в бруківці.
  • Внутрішні затишні дворики.
  • Специфічне планування квартир із зовнішніми балконами й кімнатами нетипової форми.
  • Невелика поверховість інших будівель. У позаминулому столітті й раніше житлові споруди, вищі за 5-6 поверхів, не будували.

Це створює особливий колорит, який привертає тисячі туристів щороку до Львова. Це стимулює розвиток інфраструктури: безліч ресторанів, кав’ярень, місць для відпочинку.