Купити квартиру на Західній Україні: Львів як ідеальний варіант

14.01.2020

На Західній Україні безліч міст, вартих уваги, але Львів заслужено користується репутацією столиці цілого регіону завдяки статусу культурного центру, розмірам, економічному потенціалу. Тому якщо хочете купити квартиру, Львів – найкращий варіант.

Порівняння з іншими населеними пунктами регіону

Історична архітектура з вражаючими будівлями, приємними кафе є і в інших містах регіону, але у Львові їх найбільше. Фестивалі проводять і в Івано-Франківську, і в Тернополі, але тут їх близько двадцяти!

Дві ключові переваги міста:

  • Якісне транспортне сполучення.
  • Економічний потенціал.

Звідси легко доїхати залізницею до Києва, Харкова, Дніпра, куди ходять регулярні прямі поїзди. Залізничне сполучення Чернівців, Ужгорода, Луцька з іншими регіонами не настільки зручне. Ця перевага стосується і автомобілістів, адже через Львів проходить одна з найкращих за якістю покриття трас в Україні – Київ-Чоп.

Що стосується другої переваги, то економічний потенціал міста виходить далеко за межі туристичного сектора. Останні 2-3 роки у Львові відзначається справжній підйомом IT-сектора. Це стимулює відкриття нових офісів і розвиток інфраструктури. Тому, бажаючи купити квартиру у Львові, розраховуйте на зростання ціни на нерухомість в майбутньому, адже кількість охочих жити тут буде тільки рости.

Переваги ринку нерухомості Львова

Ціна на житло у Львові вища, ніж в інших обласних центрах Заходу країни, однак нижче київської або одеської. А ось потенціал для подальшого заробітку суттєво вищий, адже ринок оренди тут дуже активний. У Львові купити квартиру для подальшої здачі в оренду досить легко і вигідно незалежно від району міста.

Інша перевага – різноманіття варіантів житла, яке дозволяє легко знайти оптимальний варіант за співвідношенням ціни та якості. Зараз найбільший потенціал мають новобудови, адже їхня вартість є об'єктивною на тлі завищеної ціни житла в центрі міста. А високий рівень комфорту, якість і розвиток районів, де вони знаходяться, підтверджують реальний потенціал такого житла.