Хюґе - датське мистецтво затишку

29.09.2017

Данський стиль хюґе полонив оформлювачів інтер'єру в усьому світі. Це один з найпопулярніших трендів у скандинавському дизайні квартир, топовий хештег в Instagram і головна тема десятка книг. Так що ж це таке?

Саме слово «hygge» походить від норвезького «благополуччя» або «добробут», але поняття найближче до слова «затишок». Філософія хюґе будується на тому, що щастя - не у відпочинку на узбережжі серед пальм, воно ховається у простих речах і в кожному дні. Ось чому Данія вважається найщасливішою країною. Її громадяни знають, як створити затишок в будинку і радіти простим речам (незважаючи на те, що 179 днів на рік у них йде дощ).

На цьому побудований і стиль хюґе – звільнення від зайвого, оточення себе тим, що приносить відчуття комфорту і заспокоєння. Натуральні свічки, в'язані пледи, каміни, подушки, глінтвейн - все, що дарує тепло і спокій.

Тож не дивно, що скандинавський стиль в інтер'єрі став популярним саме зараз, в епоху технологій і постійного поспіху. Речей стало занадто багато, і цінність несуть тільки ті, що важливі для нас. Однак хюґе не можна зарахувати до загального скандинавського стилю квартир і будинків з характерною білизною і мінімалізмом. Це окрема мова, філософія тепла, спокою та щастя. Запах булочок з корицею, світло гірлянд, какао, теплі шкарпетки і пухнасті коти - все це хюґе.

Щоб краще зрозуміти, як зробити затишний будинок в стилі хюґе, пропонуємо насолодитися нашою фотопідбіркою.